• Usluge

 

DEZINFEKCIJA

Različiti mikroorganizmi pokazuju različiti stepen otpornosti prema dezinfekcionim sredstvima. Sledeća šema pokazuje padajući niz od najotpornijih mikroorganizama do najosetljivijih.


- Prioni (BSE,CJD)
- Coccidia (Cryptosporidium)
- Bakterisjke spore (Bacillus)
- Mikobakterije (tbc.)
- Ciste (Giardia lamblia)
- Mali virusi bez omotača (polio)
- Gram negativne bakterije (Pseudomonas)
- Gljivice (Candida, aspergillus)
- Veliki virusi bez omotača (Enterovirusi, Adenovirusi)
- Gram pozitivne bakterije (S.aureus, Enterococcus)
- Virusi sa lipidnim omotačem (HIV,HBV)

U zavisnosti od vrste problema preparate biramo prema: potpunoj biodegradabilnosti, izraženoj antikorozivnosti, sposobnosti čišćenja i dezodoracije, izraženom mikrobicidnom delovanju. Dezinfi cijensi se razlikuju po svom spektru delovanja, tj. jedni na neke mikroorganizme deluju dobro, a na druge slabo ili nikako. Uopšte, dezinficijensi slabije deluju na gljivice, Gram-negativne bakterije, bakterijske spore, viruse i prione. Zato, u odnosu na cilj dezinfekcije, treba odabrati adekvatno dezinfekciono sredstvo i njegovu odgovarajuću koncentraciju.

Osnovno pravilo je da su sva dezinfekciona sredstva apsolutno ne škodljiva za ljude.

 


DEZINSEKCIJA

Zaštitu objekata od insekata vršićemo mehaničko-fizičkim i hemijskim metodama zaštite.

Mehaničko-fizički metod zaštite svodi se na sprečavanje ulaska insekata u proizvodni pogon raznim zaprekama. Ovde se pre svega misli na postavljanje vazdušnih zavesa i žičanih mreža kao i automatskih zatvarača za vrata.

Poseban vid mehaničko-fizičke zaštite predstavljaju aparati za hvatanje i ubijanje insekata- insektroni. Primena nekih aparata ove vrste je usklađena sa svim standardima u proizvodnji i prometu hrane (GHP, ISO, HCCP i dr.) uz pravilno postavljanje i primenu.

Hemijska metoda dezinsekcije kao zaštitna mera sprovodi se upotrebom sredstava na bazi Hlorpirifosa koji se nalazi na listi VII dozvoljenih aktivnih supstanci za proizvodnju insekticida, koja su bezopasna po zdravlje ljudi. Van objekata (oko kontejnera, stočni depo i drugi prateći objekti) pod strogom kontrolom upotrebljavaćemo i druga sredstva čija je aktivna supstancija Zakonom predviđena kao bezopasna pod posebnim uslovima primene i tačno određenoj koncetraciji, a nalazi se na listi Pravilnika. Sistematskim radom i praćenjem situacije uz dobro poznavanje proizvodnog procesa ovaj problem se drži pod kontrolom tj. omogućiće se redovno tretirani objekati u svako doba godine bude slobodan od insekata.

Konkretne mere zaštite od insekata kao i sredstva za izvođenje hemijske dezinsekcije predviđaju se Planom dezinsekcije.

Evidencija o izvršenoj dezinsekciji kao i utrošak sredstava za dezinsekciju vodi se u posebnom obrascu.

 


DERATIZACIJA

Kako bi sačuvali visok kvalitet usluge i zadovoljstvo krajnjih korisnika, koristimo antikoagulanate koji u odnosu na akutne rodenticide imaju vremenski odloženo dejstvo, čiji je proizvođač Duochem d.o.o.

Glodari ne dovode u vezu uginuće sa konzumiranjem zatrovanih mamaca. Aktivnu materiju bromadiolon proizvodi preduzeće Duochem d.o.o. kao jedino preduzeće u Srbiji koje se bavi proizvodnjom kompleksnih organskih molekula, sintezom generike i jedno od retkih u Evropi koje ima sintezu bromadiolona.Molekul bromadiolona Made in Serbia koji je proizveden u preduzeću Duochem d.o.o. nalazi se u većini u Srbiji registrovanih mamaca, domaćih i inostranih proizvođača.

Svi proizvodi imaju važeće rešenje za stavljanje u promet Ministarstva nauke i zaštite životne sredine, koje sa deklaracijom preparata dostavljamo korisnicima usluge.

Očekivano vreme uginuća glodara nakon konzumiranja mamka je 3-5 dana, jer se onemogućava sinteza protrombina i drugih faktora koagulacije što izaziva unutrašnje krvarenje. Aktivna materija, derivat 4-hidroksi kumarina, deluje kao antikoagulans.

DUOCHEM d.o.o., 11120 Beograd, Ruzveltova 38, Tel/Fax (+381 11) 344-5296(+381 11) 344-049

E-mail: duochem@duochem.rs, www.duochem.rs

 


PVC EKO BOX

Mišolovka po Hasap Standardu! Univerzalna Veličina. Izuzetna Tvrdoća. 280x190x80, prečnik rupe 60

 

PVC EKO TUNEL

za deratizacioni lepak. Dimenzije 225x100x40

 

KARTONSKI EKO BOX

Pogodna za postavljanje paravinskog bloka i zrnastog mamka. 126x110x50, prečnik rupe 35 


Mob: 060/076-0001 ; 060/076-0002   Tel/Fax: 035/241-005   Email: ekoddd@yahoo.com © Autentik
   Ukupno: 9945  
Danas:   99   Juče:   54